zaterdag 22 februari 2014

Niet zo leuk

Het zit me de laatste 2 weken niet echt mee. Of liever, het zit echt niet mee!
Het is begonnen met een aanrijding achteraan door een laguna met een bestuurder die vond dat ik echt niet op de weg hoorde en dat dan ook aangaf met gebaren, grimassen en het wijzen naar zijn voorhoofd. Maar aangezien ik voor hem reed, en hij blijkbaar wel zin had in wat rodeorijden heeft hij me maar een duwtje gegeven. Beetje lullig allemaal, maar wel wat schade, dus stelde ik hem voor om het via de verzekering te regelen. Dat zag hij blijkbaar helemaal niet zitten en ipv de auto aan de kant te zetten om de aangifte op te maken stapte hij doodleuk in en scheerde weg. Dan maar de politie gebeld en PV op laten maken. Gelukkig had ik wel zijn kenteken weten te onthouden. Blijkt het nog iemand te zijn die een paar straten bij me vandaan woont. Omwille van privacy redenen mag ik hier niet vertellen wie het is (al snap ik niet goed waarom niet).
Nu ja, intussen is er een schadebestek opgemaakt door Fietser en zie ik wel hoe het verder loopt.
Als dat het enige zou zijn was het nog wel te behappen, maar ondertussen ben ik ook nog op de flank gegaan met de waw en uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen een stevig paaltje langs de weg.
Gevolg: de waw flink in de prak en ikzelf 6 ribfracturen en een borstbeenbreuk. Daar ga ik dus nog wel een paar weken plezier van hebben! Das dus flink balen! ik begrijp ondertussen ook de aversie van motorrijders voor paaltjes en toestanden langs de weg. Volgens mij had deze rij paaltjes geen enkele toegevoegde waarde en was het, indien ze er niet gestaan hadden, enkel met wat schrammen afgelopen
Maar aangezien je van de nood een deugd moet maken ben ik al volop aan het denken over de nieuwe kleuren die ik de waw ga geven. En mijn nichtje is nogal sterk in het ontwerpen van mooie bestikkering, dus dat gaat wel goed komen. Maar ondertussen zal ik wel terug op de racer moeten gaan liggen voor mijn woon/werk trafiek.Tenminste, zo snel die ribben een beetje uit de voeten zijn.
Toch vind ik de waw nog steeds een prachtig ding en ik hoop hem dus snel terug op de baan te hebben.

9 opmerkingen:

 1. Amaai Erik, dat is pas rampzalig! Hopelijk is er geen blijvende schade voor jou. Hopelijk is de WAW tegen een redelijke kost te herstellen. Een nieuw kleurtje en bestickering mag wel maar ik vond de huidige er best mogen zijn.
  De kerel die jou moedwillig heeft aangereden heeft recht op meer dan de rekening voor herstelling. Dit is pure verkeersagressie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul, zowel ik als de waw komen wel weer in orde hoor. En hij zag er idd best goed uit zoals ie was. Wat die kerel betreft: laten we er maar van uitgaan dat ie een slechte dag had.Maar ik zou natuurlijk wel graag vergoed worden, dat spreekt. het is me trouwens al wel opgevallen dat de waw wel erg polariserend werkt. Ofwel zijn mensen erg opgetogen en enthousiast, ofwel vinden ze het compleet onverantwoord en van de gekke om met "zoiets" de baan op te gaan. Die ervaring had ik niet met de flevobike racer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom in de velomobielwereld... Dat zoiets polariserend werkt, kun je wel stellen, ja. Maar dat kan toch geen reden zijn om iemand moedwillig aan te rijden, zelfs al heeft die man een slechte dag. Hopelijk komt het allemaal snel in orde, vooral je eigen letsel dan.

   Verwijderen
 3. Ik hoop ook voor je dat alles, en dan vooral je lichamelijke letsels, snel goed komt.
  Wat betreft de bestuurder die je moedwillig aanreed en daarna wegreed... bij alles wat al vermeld is komt wellicht ook nog eens vluchtmisdrijf bij. En daar lachen ze tegenwoordig niet meer mee, die boetes betaal je niet met een paar dagen werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei het zit dubbel tegen een hoe... Sterkte met de pijn ... Hopelijk straks weer een mooie WAW .
  Ook hier de ervaring sommige vinden het erg interessant (vandaag ook tweemaal op de foto gegaan) een sommige vinden het helemaal niets en verzinnen van alles om het maar gevaarlijk te vinden (en gaan op een donkere polderweg achter je rijden met groot licht aan bijvoorbeeld) ik hoop dat ze die gozer ook een goede boete geven want zulk gedrag kan niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het zit/ligt je helemaal niet mee allemaal!

  hopelijk herstel je snel weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedereen in ieder geval erg bedankt voor het meeleven en de goede wensen! Het gaat al een stuk beter. Met dank aan: pretty paracetemol, contramal en ibuprofen. :-)
  Ben nog niet in staat geweest iets aan de waw te doen.

  BeantwoordenVerwijderen